dimarts, 22 de novembre del 2016

L’ajuntament de Barcelona només contractarà empreses que concilien




L’ajuntament de Barcelona només contractarà empreses que harmonitzin la vida laboral i familiars dels seus empleats. Així ho han presentat públicament l’alcaldessa Ada Colau i el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello.

No serà una mesura que doni més punts per a obtenir un contracte municipal, sinó que es tracta d’una condició sine qua non per a poder ser contractada per l’Ajuntament de Barcelona.

Colau va senyalar que a més d’optimitzar els recursos públics, aquests han de servir per a lluitar contra la precarietat laboral, millorar les condicions de treball, propiciar una societat més justa, cohesionada i solidària.

Actualment la llei ja obliga a les empreses amb més de 50 treballadors a tenir un pla de conciliació, però l’Ajuntament pretén que tota empresa que guanyi un concurs públic municipal ha de demostrar que facilita la conciliació dels treballadors en la seva vida personal, familiar i laboral. Si l’empresa te menys de 50 treballadors i no te un pla al que obliga la llei per les més grans, s’haurà de deixar orientar per l’Ajuntament en aquest aspecte.


Caldrà esperar a conèixer resultats de l’aplicació pràctica d’aquesta municipal i dels seus efectes, però significa d’entrada una de les iniciatives més importants en aquest camp, forçant a les empreses a implementar mesures, perquè moltes no han donat passes en aquesta línia, malgrat la insistència des d’algunes institucions i des de la societat civil.


La Plataforma per la Família Catalunya-ONU té com un dels seus objectius més importants precisament promoure la conciliació de la vida laboral i familiar, i en aquest sentit ha organitzar diverses congressos, jornades, conferencies, i ha elevat propostes a les administracions públiques. També ho han fet algunes entitats que formen part de la Plataforma.

PLATAFORMA PER LA FAMILIA CATALUNYA-ONU