divendres, 28 d’abril del 2017

Acte de l'entrega dels premis Lluitadors per la Família 2017 i III Concert de Corals



La Plataforma per la Família Catalunya-ONU va fer entrega el 18 de març dels premis "Lluitador per la família" en un acte celebrat al Petit Palau de la Música de Barcelona amb l'assistència de prop de 300 persones. El premi nacional va ser concedit a Javier Vidal-Quadras, president del FERT i secretari general d'International Federation for Family Development, i el premi internacional a l'Exma. Sra. Elzbieta Rafalska, ministra polonesa de Família i Assumptes Socials.

El lliurament d'aquests premis va ser acompanyada del Concert de corals, infantils i juvenils. En aquesta, la tercera edició, van cantar Arrels de Joventut d'Haro Estudis Musicals, de l'Hospitalet de Llobregat, i Cor Corelli de l'Escola Ipsi de Barcelona.

D'altra banda, els recursos generats per l'acte es destinen a una obra social, que aquest any ha estat Acció Social Montalegre. En acabar es va comunicar que la quantitat que seria lliurada és de l'ordre dels 2.000 euros.


Defensa de la família sense complexos

El secretari de la Plataforma, Josep Menchón, va explicar els objectius de l'entitat nascuda a partir del 2012 arran de que s'havia de celebrar el 2014 el vintè aniversari de l'Any Internacional de la Família, i des de les Nacions Unides desitjaven que es commemorés com un any Internacional.

Menchón, que va coordinar el treball amb les corals, va recordar la implicació de les famílies en la formació musical dels seus fills, el que contribueix a "fer família".

Daniel Arasa, president de la Plataforma, va explicar que els premis "Lluitador per la Família" reconeixen la tasca de persones que s'esforcen per treballar per a totes les famílies, que ho fan sense complexos, sabent que la família és la primera escola d'humanitat i base fonamental de la societat. Va afegir que "trencar o erosionar la família és dirigir un torpede al bé de tota la societat".

El president de la Plataforma va fer un repàs a les activitats dels premiats en anys anteriors, en els quals hi va haver persones de l'associacionisme familiar, la universitat, la divulgació cultural i la política, tots ells exemples de la gran varietat de possibilitats de treballar per les famílies però que tenen en comú el ser persones capaces de vorejar els seus propis interessos per ocupar-se dels altres.

Pla 500+ a Polònia

El premi concedit a la ministra polonesa és un reconeixement a la iniciativa denominada 500 +, la mesura estrella del govern d'aquell país en ajuda a la família. Consisteix en la subvenció mensual per fill de 500 zloty (equivalents a 115 euros) a totes les famílies, al marge del nivell de renda.

La presidenta de la Federació de Famílies Nombroses de Catalunya (Fanoc), Emilia Tarifa, va fer referència a la importància de la mesura i ha recordat que l'ajuda universal per a cada un dels fills és una reivindicació històrica de les entitats familiars espanyoles, i de forma molt concreta de Fanoc.

Emilia Tarifa va fer entrega de l'estatueta al cònsol general de Polònia a Barcelona, ​​Sr. Marek Ciesielczuk, que va assistir a l'acte en representació de la ministra, que finalment no va poder desplaçar-se a Barcelona.

El cònsol va llegir una carta de la ministra adreçada al president de Plataforma en la qual agraïa el premi i lamentava no poder assistir a l'acte.

Reconèixer la importància de l'Orientació Familiar

El premi a Javier Vidal-Quadras reconeixia el seu treball en diversos àmbits relacionats amb la família, de manera particular en l'Orientació Familiar, i se sumaven a ella la projecció mundial d'aquesta Orientació Familiar, i, a nivell més personal, la seva producció literària, en el substrat està en tots els casos el sentit familiar.

Javier Vidal-Quadras és president del FERT, de la Fundació The Family Watch, i secretari general de l'IFFD, organització consultiva de les Nacions Unides. És, així mateix, sotsdirector de l'Institut d'Estudis Superiors de la Família de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), professor de Dret de les universitats Abat Oliba i UIC, i membre del Consell de Redacció de la revista "Família i Cultura".

En la seva creació literària destaquen quatre assaigs que porten per títol "Després d'estimar t'estimaré", "Amor s'escriu amb tu", "Un passeig amb bicicleta per la vida" i "A les catifes feliços no els agrada volar", a més de diverses obres de ficció.

Va fer entrega del premi el president de la Plataforma, Daniel Arasa, qui va glossar també la figura de Vidal-Quadras, recordant-se alhora a moltes persones que han treballat a Catalunya en l'Orientació Familiar.

Vidal-Quadras va agrair la distinció i va explicar la difusió de l'Orientació Familiar al món, amb milers de famílies que cada any reben ajuda i formació per a la seva vida matrimonial i l'educació dels seus fills.

Lliurament simbòlica del que es recapta

De manera simbòlica es va fer entrega a la presidenta d'Acció Social Montalegre, Magda Hernández, d'un xec (no regular) per valor de 2.000 euros, obtinguts amb la recaptació de les entrades.
Magda Hernández va agrair l'ajuda i va recordar que Acció Social Montalegre atén més de 300 famílies necessitades.





Detalls humans imprevistos

No van faltar detalls humans imprevistos protagonitzats per unes nenes petites que van pujar a l'escenari durant un dels parlaments, o per la seva sorpresa i respostes insòlites quan la presentadora, Margarita Borrull, els va fer preguntes sobre les cançons o en anar a portar rams de flors als directors i pianistes de les dues corals.

D'altra banda, la pròpia presentadora, a la qual es va donar un ram de flors, el va oferir a la seva mare, allà present. Aquesta, de més de 90 anys, va pujar a l'escenari. Va explicar que tenia 13 fills, 30 néts i 62 besnéts, i quatre en camí.

La coral Arrels de Joventut va estar dirigida per Laura Flores, i el Cor Corelli per Jordi-Lluís Rigol, acompanyat de la pianista Carme Albors.